Jeśli jaja, to tylko z Pachmaxu!
Składniki:
Ciasto kruche:
- 160 g mąki pszennej
- 5 g Czarnego Kakao Intense Dr. Oetkera
- 10 g Ciemnego Kakao
- 40 g cukru pudru
- 100 g zimnego masła
- 2 żółtka z jajek z Pachmaxu
- 2 łyżki wody
Krem:
- 125 g kremowego serka typu Philadelphia
- 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
- 30 g cukru pudru
Dodatkowo:
- kilka posiekanych pistacji
- 7 połówek brzoskwiń z puszki
Przygotowanie:
Krok 1
Wymieszaj mąkę pszenną, czarne kakao, ciemne kakao i cukier puder.
Krok 2
Dodaj pokrojone na kawałki zimne masło, żółtka i zimną wodę.
Krok 3
Szybko wyrób ciasto, owiń je folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 4
Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim 7 tartaletek. Spód ponakłuwaj widelcem i wstaw do zamrażarki na około 30 minut. Piekarnik nagrzej do 190°C. Do nagrzanego piekarnika wstaw zmrożone tartaletki i piecz przez około 22-25 minut. Upieczone tartaletki pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Krok 5
W misie miksera umieść serek, schłodzoną śmietankę i cukier puder. Całość dokładnie zmiksuj na wysokich obrotach. Rozłóż masę na wystudzonych tartaletkach.
Krok 6
Na środku każdej tartaletki ułóż połówki brzoskwiń z puszki i posyp pokrojonymi pistacjami.