Jeśli jaja, to tylko z Pachmaxu!
Składniki:
- gotowe ciasto francuskie,
- szpinak mrożony,
- 1 łyżka masła,
- feta,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 jajko z Pachmaxu,
- sezam,
- szczypta gałki muszkatołowej,
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Szpinak wrzuć na patelnię i podsmaż na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
- Dopraw solą, gałką muszkatołową i pieprzem.
- Gdy szpinak ostygnie, dodaj pokruszoną fetę, wszystko dokładnie wymieszaj.
- Ciasto francuskie rozwiń, pokrój w kwadraty, na każdy z nich nałóż odrobinę pasty szpinakowej, zwiń formując trójkąty.
- Jajko rozkłóć i posmaruj wierzch trójkątów, posyp sezamem.
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni, aż do zrumienienia (około 25 minut).
Szpinakowe trójkąciki z fetą